Obavite pravovremene pripreme za putovanje i informirajte se o predmetima/stvarima koje su zabranjene za prijevoz. Trade Air nema mogućnost online check-ina. Prijavu na let morate izvršiti na za to predviđenim šalterima za registraciju putnika na zračnoj luci, na dan putovanja.

Dolazak u zračnu luku treba biti pravovremen kako biste opušteno i bez pritiska kašnjenja prošli sve postupke u procesu otpreme putnika. Trade Air preporuča da dolazak na zračnu luku bude najkasnije 1 sat prije predviđenog vremena polijetanja u domaćem prometu, odnosno 1.5 sat prije predviđenog vremena polijetanja u međunarodnom prometu. Šalteri za registraciju putnika i prtljage zatvaraju se 30 minuta prije predviđenog vremena polijetanja.

Trade Air nema organizirane prijevoze do zračnih luka ili sa zračnih luka. O načinu dolaska na zračne luke molimo informirajte se na stranicama zračnih luka.

Kada stignete u zračnu luku, provjerite:

  • vaše podatke o letu na informacijskim zaslonima;
  • vrijeme polaska zrakoplova;
  • broj šaltera za prijavu i broj izlaza.

Nikada ne smijete nositi ništa na letu u ime nekoga drugog. Ako mislite da je neki predmet stavljen u vašu prtljagu bez vašeg znanja, morate provjeriti svoju prtljagu prije dolaska u zračnu luku ili odmah obavijestiti agente na zračnoj luci.

Prije prijave na let na šalteru za registraciju putnika potrebno je osigurati sljedeće:

  • Nitko vam nije dirao prtljagu otkad ste je spremili za putovanje
  • Nitko vam nije dao ništa nepoznato da biste se ukrcali na let
  • Niste spremili oštre ili opasne predmete u svoju ručnu i / ili predanu prtljagu.

Nakon prijave možete koristiti usluge dostupne na javnoj strani zračne luke ili proći sigurnosnu provjeru do prostora za polaske.

Rezervirajte dovoljno vremena za prolazak sigurnosne provjere. Redovi mogu biti prilično dugi. Za sigurnosne provjere odgovorne su zrakoplovne vlasti i zračna luka.

U pripremi za zaštitni pregled putnika i ručne prtljage, metalni nakit, sat, kovanice i slične predmete koje nosite na sebi ili u džepovima spremite u ručnu prtljagu, kako bi umanjili mogućnost zaboravljanja ili gubljenja istih, ili ih stavite u plastičnu posudu za odlaganje predmeta koji se pregledavaju RTG uređajem.

Stavite svoju prtljagu u za to predviđen prostor iznad sjedala ili ispod sjedala ispred sebe i sjednite. Sigurnosni pojas preporučuje se kad god sjedite. Let započinje demonstracijom sigurnosti kabinske posade dok piloti pripremaju zrakoplov za polijetanje.

Tijekom leta, na raspolaganju su Vam usluge servisa u zavisnosti od putovanja. Kava, čaj, sok i sendvič ili ekvivalentan snack su standardni dio charter ponude, no navedeno je izbor zakupca zrakoplova stoga se informirajte prije leta u Agenciji kod koje ste kupili kartu. U džepovima sjedala možete pronaći sigurnosne informacije i časopise za čitanje.

Kabinsko osoblje stoji vam na usluzi, ne ustručavajte se pitati ih ako imate pitanja ili želje.