Trade Air d.o.o. je hrvatska charter zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Osnovana je u travnju 1994. godine prvotno kao teretni zračni prijevoznik. Tijekom godina, tvrtka se dodatno specijalizirala za organizaciju ACMI letova, ad-hoc charter letova, lanaca putničkih charter letova te raspolaže certifikatom za prijevoz opasnih tvari.

Trenutno, Trade Air flota zrakoplova obuhvaća četiri zrakoplova tipa Airbus Airbusa A320 sa 180 sjedala i jedan A319 sa 144 sjedala koji omogućavaju sposobnost brze organizacije različitih letova za brojne domaće i inozemne klijente najrazličitijih profila s naglaskom na sigurnost, pouzdanost i udobnost. Unutar PSO (Public Service Obligation) programa razvoja regionalne povezanosti, Trade Air raspolaže unajmljenim zrakoplovom Saab 340 s 33 sjedala koji leti redovne linije unutar Republike Hrvatske.
Od našega prvoga leta, 22. svibnja 1995. godine, do danas, Trade Air uspješno surađuje s brojnim tvrtkama i pojedincima obavljajući letove u Europi, Africi, Aziji, na Bliskom Istoku pa sve do Australije.

Naš prioritet je sigurnost koja uz kvalitetu predstavlja okosnicu Trade Air poslovne filozofije, a brojni certifikati kojima raspolažemo dokazuju da nam je misija uspostaviti najviše sigurnosne standarde na svim našim letovima. Nadalje, naše iskusne i vrijedne posade obučene prema najvišim standardima, kao predstavnici različitih nacionalnosti, služeći se svim svjetskim jezicima, omogućit će Vam individualni pristup u svakom trenutku.

Tradeair_o-nama_visual

OKO ZA DETALJE

Sigurnost je jedna od naših osnovnih poslovnih funkcija. Predani smo razvoju, provedbi, održavanju i stalnom poboljšanju strategija i procesa kako bismo osigurali da se sve naše aktivnosti odvijaju pod uravnoteženom raspodjelom organizacijskih resursa, usmjerenih na postizanje najviše razine sigurnosnih performansi usklađenih sa nacionalnim i međunarodnim standardima.

Tradeair_o-nama_1

Naša misija

Regionalni prijevoznik sa sjedištem u jugoistočnoj Europi, sa misijom da osigura brz i pouzdan prijevoz putnika i tereta sukladno najvišim sigurnosnim standardima.

Tradeair_o-nama_2

Naša vizija

Postati vodeća europska charter i cargo kompanija srednje veličine, pružajući našim klijentima prilagođena rješenja za prijevoz putnika i tereta.

Opširnije
1994
OSNOVAN TRADE AIR

U travnju 1994. godine capt. Mihajlo Cvijin osnovao je zrakoplovnu tvrtku Trade Air d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska.

1995
PRVI TRADE AIR-OV CARGO LET

U svibnju 1995. organiziran prvi cargo let Trade Air kompanije

1999
PRVI TRADE AIR ZRAKOPLOV

Kupljen prvi zrakoplov tipa L-410 Turbolet

2000
POVEĆANJE FLOTE

Tijekom ljeta 2000 Trade Air kupuje još dva zrakoplova tipa L-410 Turbolet

2004
ŠIRENJE FLOTE

Trade Air svoju flotu proširuje sa dva zrakoplova tipa Fokker F100

2005
PRVI TRADE AIR CHARTER LETOVI

Trade Air započeo sa prvim putničkim letovima koristeći F100 flotu.

2007
TRADE AIR LET U AUSTRALIJU

U studenom 2007. Trade Air izvršava charter let u Australiju te seriju letova unutar Australije koristeći Fokker F100.

2008
IOSA CERTIFIKACIJA

Trade Air održava visoku kvalitetu poslovanja i visoke standarde sigurnosti zbog čega postaje priznata IOSA certificirana kompanija. U svibnju 2008 Trade Air dobiva svoj prvi IOSA certifikat, koji kontinuirano produžuje do dana današnjeg.

2011
POVEĆANJE FLOTE

Trade Air u svoju flotu uključuje treći Fokker F100.

2013
TRADE AIR UVODI REDOVNE LINIJE

U ljeto 2013. Trade Air započeo je sa redovnim domaćim letovima u sklopu PSO programa.

2016
ULAZAK AIRBUSA U TRADE AIR FLOTU

U proljeće 2016. Trade Air uvodi svoj prvi Airbus A320 u flotu.

2018
TRADE AIR NAJUSPJEŠNIJA TVRTKA U HRVATSKOJ

U studenom 2018. Trade Air osvojio priznanje „ZLATNA KUNA“ za najbolju tvrtku srednje veličine u Republici Hrvatskoj.

2019
POVEĆANJE FLOTE

U proljeće 2019. Trade Air povećava svoju flotu kupnjom drugog Airbusa A320

2020
STABILNO POSLOVANJE

Trade Air uspješno organizira letačke operacije za preko 60 zrakoplovnih kompanija u Europi, Africi, Aziji, na Bliskom Istoku i Australiji.

TREĆI AIRBUS TRADE AIR KOMPANIJE

U kolovozu 2020. Trade Air-u isporučen treći Airbus A320 registracije 9A-BTI.

2021
FLOTI SE PRIDRUŽUJE A319

Unatoč pandemiji koja pogađa globalnu industriju, Trade Air u srpnju 2021. nabavlja svoj četvrti Airbus, ovog puta tipa A319 i bazira ga u Prištinu gdje se odmah stavlja u operacije.

2022
TRADE AIR NABAVLJA ČETVRTI AIRBUS

Početkom godine najavljen je ulazak još jednog zrakoplova u Trade Air flotu. Treći zrakoplov tipa A320, registracije 9ABTK pridružio se floti u travnju 2022.