Tradeair_home_gal3
31
sij

Trade Air nabavlja novi zrakoplov! U floti dolazi još jedan, četvrti po redu zrakoplov tipa A320!

Zrakoplov registarske oznake TF-GOF star 16 godina (MSN 2569) uskoro će ući u flotu hrvatskog Trade Aira. U sljedećih nekoliko dana zrakoplov će iz Saudijske Arabije preletjeti u Europu, a hrvatski avioprijevoznik trenutno dogovara mjesto u kojem će novi A320 odraditi tehnički pregled, redizajn kabine i ostale tehničke detalje prije nego što uđe u flotu i hrvatski registar u kojem će nositi oznaku 9A-BTK.

Ovaj 16 godina star zrakoplov od travnja bi trebao biti spreman za redovne charter i ACMI operacije Trade Aira, a baš kao i ostali zrakoplovi ovog tipa, imat će kapacitet od 180 sjedala u putničkoj kabini.

Zrakoplov je 8 godina proveo u floti Flynas-a, niskotarifnog avioprijevoznika Saudijske Arabije, a od listopada 2021. godine u vlasništvu je Goshawka, kompanije specijalizirane za leasing zrakoplova.

Podsjećamo, ovo je čak treći zrakoplov tipa Airbus kojeg je Trade Air preuzeo u svoju flotu od početka izbijanja pandemije. 9A-BTI stigao je u ljeto 2020. godine, 9A-BTJ pred sezonu 2021., a na početku ljetnog reda letenja ove godine u flotu ulazi 9A-BTK!

Trade Air će preuzimanjem četvrtog zrakoplova tipa A320 imati ukupno 7 zrakoplova u svojoj floti, pri čemu je najmanji, L410, u najmu i leti na domaćim linijama unutar Republike Hrvatske.

Prosječna starost flote Trade Aira dolaskom novog zrakoplova tipa A320 smanjit će se za jednu godinu, s 22,28 na 21,30.