15
pro

Od danas je u prometu redovna međunarodna linija ostvarena kroz suradnju Trade Aira, My Wingsa i Croatia Airlinesa

Letovi između glavnih gradova Hrvatske i Kosova uvedeni su u sklopu zajedničkog projekta kosovskog MyWings Aviationa i hrvatskih avioprijevoznika Trade Aira i Croatia Airlinesa, a planirani su triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

U sklopu projekta planirano je da će se letovi za MyWings, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira koji će do kraja ožujka 2022. godine za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa (kapacitet 76 sjedala). S početkom ljetnog reda letenja 2022. godine planirano je povećanje raspoloživih sjedala te bi od tada na liniji trebali letjeti zrakoplovi Airbus 319 Trade Aira.

Marko Cvijin, direktor Trade Aira na svečanosti je rekao: “Ponosni smo što smo u vrijeme globalne pandemije u suradnji sa MyWings Aviation i Croatia Airlinesom pokrenuli ovu novu liniju između Zagreba i Prištine. Trade Air kao privatna hrvatska aviokompanija već 27 godina prometuje na charter linijama, dok u domaćem redovnom zračnom prometu povezujemo udaljene krajeve Hrvatske. Drago nam je što ćemo s ovom novom linijom pridonijeti oporavku međunarodnog prometa u zagrebačkoj zračnoj luci i što će naš zrakoplov tipa Airbus A319 već od ožujka sljedeće godine redovno prometovati između glavnih gradova Kosova i Hrvatske.”